Индивидуално Кариерно Ориентиране "Избор на професия"

Не знаеш какво да учиш и каква професия да избереш? ...Това е напълно нормално.

Повечето ученици имат нужда от допълнително кариерно ориентиране. Това какви да станем не е решение, което се взима лесно, а в нашата образователна система дори не е застъпено. Нормално е учениците да нямат ориентация какво се учи в различните специаности и какви са разликите между тях. Камо ли какви са професионалните възможности след завършване или как изглежда един работен ден на тези специалисти или какво се търси на пазара на труда.... 

Като професионални кариерни и образователни консултанти, които знаем отговорите на тези въпроси, създадохме специалени индивидуални кариерени консултации, с които да сме в помощ на ученици и студенти да открият своя професионален път и да направят по-лесно своя избор. 


Присъствие: ONLINE в ZOOM или на живо в офиса ни в София.

Продължителност: 1 час.

Часове и дати: По запитване, спрямо индивидуалните възможности и предпочитания.

Цена: 75 лв. на посещение. 

Цената включва:

 • Индивидуален час кариерен коучинг, воден от специализиран кариерен консултант, както и всичко необходимо спрямо индивидуалния казус: 
  • Специализирани международни кариерни тестове;
  • Обсъждане и анализ на резултатите;
  • Разглеждане на различни специалности, сфери и професии и възможностите за развитие във всяка една;
  • Себеопознаване и изготвяне на интереси, личностни качества, умения и таланти;
  • Кариерен коучинг и изготвяне на лична мисия, визия и ценности;
  • Личностно развитие и формулиране на цели и умения по планиране;
  • Иновативени методи, комбиниращи кариерен коучин, кариерно ориентиране и кариерно консултиране;
  • Много практически упражнения;
  • Начертаване на кариерна карта;
  • Всички материали и тестове са включени.

Водещ:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Завършила е образованието си по Международен мениджмънт и консултации в университета Бреда в Холандия, а след това се сертифицира за кариерен и личностен коуч в Ериксон в Канада. 

Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. По време на работата си като кариерен консултант, разработва авторски метод, който комбинира най-добрите похвати на кариерното ориентиране, кариерното консултиране и кариерния коучинг в един модел, наречен "Кариерен компас", с който дава възможност на учениците и бъдещите кандидат-студенти от България да открият парченцата от пъзела им и да съставят своя кариерна карта. 

Използва иновативни похвати и методи, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". Нейна мисия е да направи процеса на избор на професия вълнуващ и интересен, а учениците да са вдъхновени и успешни.


За кого е подходящо?

 • За ученици, на които им предстои да изберат училище/гимназия след 7ми клас (6 и 7 клас ученици);
 • За ученици, на които им предстои да изберат профил в училище в 10 клас (9 и 10 клас ученици);
 • За ученици, на които им предстои кандидатстване в университет (11 и 12 клас ученици);
 • За студенти, които мислят да сменят своята специалност в университета;
 • За завършващи студенти, които не знаят към каква работа да се насочат;
 • За възрастни, които смятат да сменят своята професия;
 • За всеки, който се чуди: А сега накъде по професионалната стълбичка?

Методът:

Кариерното ориентиране на UNIFY е базирано около Модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от четири компонента: Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през четирите фази (Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 


enlightenedСебеопознаване: Първият компонент включва в себе си намирането на отговорите най-ключовия въпрос, които всеки ученик трябва да си отговори: "Кой съм аз?". В частта "Кой съм аз?" правим тестове и въпросници за определяне на интересите, личностния тип, открояваме силните и слабите ни страни, както и уменията и талантите на всеки.

enlightenedКариерен Коучинг: Във втората част на компаса и съответно като втора тема в кариерния курс, търсим отговор на въпроса: "Какво искам?". Определяме личната мисия, визия и ценностите на всеки ученик. За целта използваме много коучинг инструменти, групови и индивидуални упражнения и ролеви игри.

enlightenedЛичностно Развитие: Третият компонент ни помага, след като сме разбрали кои сме ние и какво искаме, да разберем как да станем по-добри и "Как да го постигна?". Главните теми тук са проактивността, умението да вземеме решения, мотивацията ни, формулирането на целите, изготвянето на план за действие и разбира се, реализирането му. 

enlightenedКариерно Ориентиране: Четвъртият и последен компонент ни помага да си отговорим на въпроса "Какъв да стана?". В последната и индивидуална сесия на курса, разглеждаме различните професии, предимствата и недостатъците на всяка една от тях, възможностите за реализация след различните специалности и анализираме до колко всяка от тях е подходяща за нас. Чертаем кариерна карта и обсъждаме очакваната реализация на ученика. 


Ако искате да разберете коя е най-подходящата професия за вас или да се убедите дали тази, която сте избрали е за вас, регистрирайте се от тук:

РЕГИСТРАЦИЯ


Прочети повече:

Групов Кариерен курс "Кой съм аз и какво да уча?"

Какво е кариерно ориентиране?

За кого е подходящо?

Защо да се доверим на UNIFY?

Logo