Кариерен курс "Кой съм аз и как да избера какво да уча?"-НЯМА МЕСТА

Кариерен курс

Не знаеш какво да учиш? Създадохме нещо различно, точно за теб - специален кариерен курс!

Идните 40 или 45 години ще работиш това, което ще избираш днес. Звучи леко плашещо, нали? Да, така е.

Научно доказано е, че повече от 55% от хората, не работят оптимално, а само 30% от работещите обичат наистина работата си. Искаш ли да си част от тези 30%? 

Запиши се за единствения в България кариерен курс, който ще ти помогне да се насочиш към най-подходящата за теб специалност и професия!


КАРИЕРЕН КУРС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ "Кой съм аз и как да избера какво да уча?"

Присъствие: ONLINE в ZOOM. 

Продължителност: 3 посещения в група и 1 индивидуално посещение.   

Часове: 10:00 - 11:30 часа (по 2 уч. часа, общо 8 уч. часа)

 

Начална дата: Край:
12.06.2021 - няма места

 26.06.2021

06.07.2021 - няма места

20.07.2021
17.08.2021 - няма места        

31.08.2021

26.08.2021  - няма места 09.09.2021
21.09.2021 05.10.2021
12.10.2021 26.10.2021

 

Подходящо за: ученици от 10-12 клас или студенти, които искат да изберат правилната специалност/професия.

Група: 6 човека

Стандартна Цена: 200 лв. 

Цената включва:

 • 8 учебни часа кариерен коучинг в група до 6 човека, водени от специализиран кариерен консултант;
 • Себеопознаване и Изготвяне на лична мисия;
 • Формулиране, планиране и постигане на цели;
 • Специализирани международни кариерни тестове (за определяне на персоналния тип, лични качества, умения, таланти и подходяща специалност);
 • Обсъждане и анализ на резултатите;
 • Разглеждане на различни специалности и възможностите за развитие във всяка една;
 • Начертаване на кариерна карта;
 • Иновативени методи и много практически упражнения;
 • Всички материали.

Водещ:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. По време на работата си като кариерен консултант, разработва авторски метод, който комбинира най-добрите похвати на кариерното ориентиране, кариерното консултиране и кариерния коучинг в един модел, наречен "Кариерен компас", с който дава възможност на учениците и бъдещите кандидат-студенти да открият парченцата от пъзела им и да съставят своя кариерна карта. Използва иновативни похвати и методи, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". 

 


Методът:

Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от четири компонента: Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през четирите фази (Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. Четири са и посещенията в курса, като във всяко едно от тях се минава през 4-те фази подред.

Себеопознаване: Първият компонент включва в себе си намирането на отговорите най-ключовия въпрос, които всеки ученик трябва да си зададе "Кой съм аз?". В частта "Кой съм аз?" правим тестове и въпросници за определяне на интересите, личностния тип, открояваме силните и слабите ни черти и талантите на всеки.

Кариерен Коучинг: Във втората част на компаса и съответно като втора тема в кариерния курс търсим отговор на въпроса: "Какво искам?". Определяме личната мисия, визия и ценностите на всеки ученик. За целта използваме много инструменти, групови и индивидуални упражнения и ролеви игри.

Личностно Развитие: Третият компонент ни помага, след като сме разбрали кои сме ние и какво искаме, да разберем как да станем по-добри и "Как да го постигна?". Главните теми тук са проактивността, умението да вземеме решения, мотивацията ни, формулирането на целите, изготвянето на план за действие и разбира се, реализирането му. 

Кариерно Ориентиране: Четвъртият и последен компонент ни помага да си отговорим на въпроса "Какъв да стана?". В последната и индивидуална сесия на курса, разглеждаме различните професии, предимствата и недостатъците на всяка една от тях, възможностите за реализация след различните специалности и анализираме до колко всяка от тях е подходяща за нас. Чертаем кариерна карта и обсъждаме очакваната реализация на ученика. 


 

По време на кариерния курс ще се превърнеш в детектив, който изследва всичко около себе си. На базата на твоите открития, ще избереш и крайни компоненти влизащи в твоята бъдеща реализация. 

 • Готов ли си да отделиш един месец от живота си, да изследваш това, което искаш да правиш в следващите 40 години?
 • Да положиш една добра основа на твоето кариерно развитие?
 • Да задаваш много въпроси към себе си и твоите близки?
 • Да си създадеш свое мото, мисия и план за действие?
 • Да разгледаш из детайли професиите, които са подходящи за теб?
 • Да направиш информиран избор базиран на твоите уникални личности качества и умения? 

Ако отговорите на тези въпроси е "ДА"? Тогава добре дошъл на твоето изследователско пътешествие.

Групата е само за 6 човека, така че регистрирай се възможно най-скоро.

РЕГИСТРАЦИЯ


Прочети повече:

Какво е кариерно ориентиране?

За кого е подходящо?

Защо да се доверим на UNIFY?

Logo