Индивидуален кариерен курс "Избор на Професия"

Не знаеш какво да учиш и каква професия да избереш? Създадохме нещо различно и иновативно - специален индивидуален кариерен курс. 

Присъствие: ONLINE в ZOOM или на живо в офиса ни в София.

Продължителност: 5 индивидуални посещения.   

Часове и начална дата: По запитване, спрямо индивидуалните възможности

Подходящо за: ученици от 10-12 клас или студенти, които искат да изберат правилната специалност/професия.

Цена: 250 лв. 

Цената включва:

  • 5 индивидуални часа кариерен коучинг, водени от специализиран кариерен консултант;
  • 3 Специализирани международни кариерни тестове (за определяне на персоналния тип и лични качества, умения и таланти и ценности);
  • Обсъждане и анализ на резултатите;
  • Разглеждане на различни специалности, сфери и професии и възможностите за развитие във всяка една;
  • Начертаване на кариерна карта;
  • Себеопознаване и Изготвяне на лична мисия;
  • Формулиране, планиране и постигане на цели;
  • Иновативени методи, комбиниращи кариерен коучин, кариерно ориентиране и кариерно консултиране;
  • Много практически упражнения;
  • Всички материали и тестове са включени.

Водещ:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. Използва иновативни похвати и методи за кариерно ориентиране, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". 

 

 


Методът:

Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от три компонента: Себеопознаване, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре на вън и за най-добър резултат, трябва да минем през трите фази (Себеопознаване, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 

Себеопознаване: Първият компонент включва в себе си намирането на отговорите на двата най-ключови въпроса, които всеки ученик трябва да си зададе "Кой съм аз?" и "Какво искам?". В кариерния курс тези теми са разделени на две части. В частта "Кой съм аз?" правим тестове за персоналния тип на всеки, открояваме силните и слабите ни черти и талантите на всеки. В частта "Какво искам?" определяме личната мисия, визия и ценностите на всеки ученик. За целта използваме много инструменти, групови и индивидуални упражнения и ролеви игри.

Личностно Развитие: Вторият компонент ни помага, след като сме разбрали кои сме ние и какво искаме, да разберем как да станем по-добри и "Как да го постигна?". Главните теми тук са проактивността, умението да вземеме решения, мотивацията ни, формулирането на целите, изготвянето на план за действие и разбира се, реализирането му. 

Кариерно Ориентиране: Третият и последен компонент ни помага да си отговорим на въпроса "Какъв да стана?". В последната и индивидуална част на курса, разглеждаме различните специализации, чертаем кариерен път и обсъждаме очакваната реализация на ученика. 


По време на кариерния курс ще се превърнеш в детектив, който изследва всичко около себе си. На базата на твоите открития, ще избереш и крайни компоненти влизащи в твоята бъдеща реализация.

РЕГИСТРАЦИЯ


Прочети повече:

Групов Кариерен курс "Кой съм аз и какво да уча?"

Какво е кариерно ориентиране?

За кого е подходящо?

Защо да се доверим на UNIFY?

Logo