Индивидуален кариерен курс "Избор на Професия"

Не знаеш какво да учиш и каква професия да избереш? Създадохме нещо различно и иновативно - специален индивидуален кариерен курс. 

Присъствие: ONLINE в ZOOM или на живо в офиса ни в София.

Продължителност: от 1 до 5 индивидуални срещи.   

Часове и начална дата: По запитване, спрямо индивидуалните възможности и предпочитания.

Подходящо за: ученици от 10-12 клас или студенти, които искат да изберат правилната специалност/професия.

Цена: 50 лв. на посещение. 

Цената включва:

 • Индивидуален час кариерен коучинг, воден от специализиран кариерен консултант;
 • Специализирани международни кариерни тестове;
 • Обсъждане и анализ на резултатите;
 • Разглеждане на различни специалности, сфери и професии и възможностите за развитие във всяка една;
 • Себеопознаване и изготвяне на интереси, личностни качества, умения и таланти;
 • Кариерен коучинг и изготвяне на лична мисия, визия и ценности;
 • Личностно развитие и формулиране на цели и умения по планиране;
 • Иновативени методи, комбиниращи кариерен коучин, кариерно ориентиране и кариерно консултиране;
 • Много практически упражнения;
 • Начертаване на кариерна карта;
 • Всички материали и тестове са включени.

Водещ:

Милена Генчева има над 10 години опит в сферата на кариерното ориентиране и образованието в чужбина. Консултирала е над 1000 ученика, на които е помогнала в пътя на правилен избор на специалност в университет. Използва иновативни похвати и методи за кариерно ориентиране и кариерен коучинг, които е придобила от образованието си в Холандия, както и от редица обучения, курсове и практическа работа с ученици. Според нея, индивидуалният подход към всеки ученик и неговите силни качества, е ключът към разковничето на въпроса "Коя е най-подходящата специалност?". 

 

 


Методът:

Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от четири компонента: Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през четирите фази (Себеопознаване, Кариерен Коучинг, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 

Себеопознаване: Първият компонент включва в себе си намирането на отговорите на най-ключовия въпрос, които всеки ученик трябва да си зададе "Кой съм аз?". В частта "Кой съм аз?" правим тестове за персоналния тип на всеки, открояваме силните и слабите ни черти, интересите и талантите на всеки.

Кариерен Коучинг: Вторият компонент ни помага след като сме разбрали кои сме ние, да изследваме какво искаме. В частта "Какво искам?" определяме личната мисия, визия и ценностите на всеки ученик. За целта използваме много инструменти от коучинга, упражнения и ролеви игри.

Личностно Развитие: Третият компонент ни помага, след като сме разбрали кои сме ние и какво искаме, да разберем как да станем по-добри и "Как да го постигна?". Главните теми тук са проактивността, умението да вземеме решения, мотивацията ни, формулирането на целите, изготвянето на план за действие и разбира се, реализирането му. Това са безценни знания, които са важни не само при избора ни на професия, но и за всяко наше начинание и в бъдеще. 

Кариерно Ориентиране: Четвъртият и последен компонент ни помага да си отговорим на въпроса "Какъв да стана?". В последната част на курса, разглеждаме различните сфери, професии и специалности, с техините предимства и недостатъци, чертаем кариерна карта и обсъждаме очакваната реализация от всяка професия. 


В зависимост от етапа и предпочитанието на всеки ученик, заедно обсъждаме колко срещи ще бъдат необходими. За цялата програма по кариерния компас са необходими 5 посещения. Ако обаче, учениците са ориентирани и се колебаят между няколко неща, тогава и 1-2 срещи са достатъчни, за да постигнем резултат. 

Ако искате да разберете коя е най-подходящата професия за вас или да се убедите дали тази, която сте избрали е за вас, регистрирайте се от тук:

РЕГИСТРАЦИЯ


Прочети повече:

Групов Кариерен курс "Кой съм аз и какво да уча?"

Какво е кариерно ориентиране?

За кого е подходящо?

Защо да се доверим на UNIFY?

Logo