Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Йоана Савова

04.08.2022
Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Йоана Савова

Повечето от вас вече са се запознавали с нас по един или друг начин – може би сте ни видели на някое от нашите събития, дошли сте на среща в наш офис, или сте прочели за нас в нашия сайт unify.bg.

Добре познато е, че отличителния белег на екипа на UNIFY е опитът и връзката ни с Холандия – било то работа, обучение, живот, или комбинация от трите. Затова вече 11 години ви предоставяме достоверна и ценна информация, добита от опита ни в Холандия, която имаме за цел да предадем нататък.

В тази рубрика ще се запознаете с нашия екип в малко по-различна светлина и ще разберете какво значи UNIFY за всеки един от нас.

Днес ще Ви представим Йоана Савова – консултант образование и Universities Recruitment Manager в UNIFY – Образование в Холандия, офис Варна.

Йоана: Привет и от мен 😊

От почти 3 години работя в UNIFY и сърдечно благодаря за доверието, което Милена и Елица ми дадоха.

UNIFY се появи в моя живот в момент на голяма промяна. Живяла съм 13 години в Нидерландия и нямах абсолютно никакво намерение да се прибирам в България, имах страхотна работа- работех към университета, в който бях завършила- NHL Stenden UAS. Само че живота най – много обича категоричността и имаше други планове за мен. Връщането в България беше сигурно и се радвам, че в UNIFY мога да споделя и предам наученото от престоя ми в Нидерландия във всичките му аспекти.

 

Какво значи успехът за Йоана?

  • С кои три думи би описала себе си?

Отговорност до крайност на моменти- към UNIFY, към учениците, с които работя и техните родители, към нашите партньори.

Любознателност- всеки ден започва с поглед на това, което се случва в Нидерландия и нидерландските университети- за мен е от изключителна важност да знаем първи какво се случва.

Целеустремена- и в професионален, и в личен план това, което си начертая, го гоня до край.

  • С кои три думи би описала преживяването UNIFY?

Вълнуващо- всеки ден е различен: пълен с интересни хора, ситуации и динамика.

Развиващо- в нашата професия няма как да стоиш на едно място, а точно обратното - трябва ежедневно да се развиваш. Образованието не е статично нещо.

Удовлетворяващо- Когато видим нашите ученици, че избират точната специалност за тях и са приети и след това завършват и работят в международни компании и това, което искат. А това е изключително важно, защото ежедневно виждам тъжни хора, които не са на точното работно място и с нежелание работят работата си. А именно тя е основната част от нашия живот.

  • Ако UNIFY беше песен, коя щеше да е тя?

Избрала съм ви нещо холандско: Armin van Buuren feat. Josh Cumbee - Sunny Days

Защо точно тази песен- заради любовта, която ни движи и в самата песен виждам емоциите, през които преминава един студент. Надеждата, притеснението, еуфорията, трудния избор, но накрая идва слънчевия момент, в който всичко, което нашите ученици са искали, се случва. И именно ние от UNIFY сме движещата сила, която ги води към Sunny Days 😊

  • Коя е любимата част от работата ти?

Първите срещи с учениците. Начертаването на план за действие и ясна посока как ще се случат нещата – именно това дава сигурност и спокойствие на бъдещия студент в бурния 12 клас, в който встъпват. Разработването на нови услуги, курсове, проекти е друг много любим аспект в моята работа. Винаги гледам в customer journey какво можем да подобрим, отворена съм към градивна критика и знам че винаги може по – добре.

  • Кой е моментът, който би преживяла отново и отново?

Когато нашите ученици получат писмото си за условен прием от университета и програмата, в която са мечтали да бъдат приети и в очите им има щастие, удивление, дори момент на невярване, че това се случва точно на тях.  Този момент ме зарежда, мотивира и вдъхновява да искам да подобрим и въведем нови неща в UNIFY, за да дадем още нещо на нашите ученици, за да са най- добрите студенти, когато отидат в Нидерландия.

  • Как биха комуникирали хората в един перфектен свят?

С усмивка, спокойствие, разбиране, доверие и уважение един към друг- както от моя страна, така и от срана на бъдещия студент. Ние разбираме колко важен, сериозен, плашещ е този процес. Изключително богатото разнообразие на програми на моменти е объркващо и плашещо, но нашите ученици трябва да знаят, че ние като консултанти винаги ще направим най- доброто за тях.

  • Какво би искала да кажеш на кандидат-студентите като съвет за в бъдеще?

Отделете достатъчно време на процеса за кандидатстване. Следете и четете за държавата, в която ще кандидатствате, университетите и програми, които ви харесват. Ако изберете са кандидатствате с нас доверете са на опита и професионализма, които имаме натрупани през годините, а това го показват много от университети, с които работим. За нас няма нито университет, нито академия (било то за изкуства, музика, театрално изкуство), където не сме кандидатствали и нямаме приети студенти. Това, което ни прави уникални са 2 неща. Ние сме фокусирани само върху една държава- знаем всичко за нея и начина на образование и сме били бивши студенти, които са минали през всичко това, което тепърва бъдещият студент ще премине. Комбинация от тези две неща ще ви даде най- доброто като консултиране, подаване на документи, процеса след това до заминаване, първите седмици като сте там- защото те са едни от най- важните и дори след това.

  • Ако можеше да разкажеш за Холандия в едно изречение, какво би казала? 

За мен Холандия ще си остане моето второ вкъщи 😊. 13 години от моя съзнателен живот съм прекарала там, имах уникалната възможност да създам много сериозни приятелства, които и до днес подържам, да се гмурна и опозная държавата, традициите ѝ, начина на живот и мислене на холандците.

В едно изречение за Холандия: Държава, която ще определя тенденциите не само в образованието, но и природосъобразния начин на живот и в новата икономическа реалност със circular economy.  

За UNIFY: Най- добрите в България и на гребена на вълната 😊

 

Следете нашия блог, за да се запознаете с останалите членова на екипа на UNIFY!

Logo