Защо да учиш в Холандия?

13.08.2019
Защо да учиш в Холандия?

С наближаването на 12ти клас е време да решиш какво искаш да учиш и в коя държава да следваш. Това е комплексно решение, тъй като освен качеството на образователната система, фактори като стандарт на живот и възможностите за реализация след завършване също играят главна роля в избора.  

Мисълта да се разделиш с родната страна, дори и само за няколко години, често е доста трудна за много кандидат студенти - все пак тук се намират роднините и приятелите ти. Образованието в България също така предлага много различни дисциплини, но за съжаление не много от тях са на същото ниво като специалностите в чужбина. Дори да мислиш за бакалавър в България и магистратура в чужбина, често чуждестранните университети не признават българските дипломи за висше образование и изискват допълнително изпити, както и приравнителна година. За това съветваме всички, които имат амбицията да учат извън България да го направят още след завършване на средното си образование.

Дори и да ти се струва плашещо, висшето образование извън България е приключение, което ти дава уникални възможности за себеразвитие и запознанства с хора от цял свят. Това е най-сигурния начин да станеш независим, да свикнеш с една нова и различна култура и в процеса неминуемо да израснеш като човек и професионалист. Качеството на бакалавърските и магистърски програми в чужбина са още една причина за това сериозно да помислиш за образование зад граница. Освен, че често предоставят по-модерен прочит на изучаваното в България, голяма част от съдържанието на програмите не се изучава изобщо в родните университети. 

Холандия е една от най-иновативните държави, като става въпрос за разнообразие и качество на предлаганите програми, както и за преподавателски подход. Освен изследователски университети, които преподават всеки предмет чисто теоритично, съществуват и университети по приложни науки, в които се обръща особено внимание на практическото усвояване на материала и неговото прилагане в реална работна среда. Всяка програма в университет по приложни науки изисква задължителен стаж в дадената индустрия, а много често студентите продължават да работят в компанията, в която са стажували след като завършат. Това дава големи възможности за реализация на студентите завършили в Холандия, а дори да решат да работят в България след дипломирането си, то чуждестранната диплома и натрупания практически опит им дава сигурно предимство пред останалите кандидати.

Ако вече си решил да учиш в Холандия, или все още се колебаеш дали това е правилното място за теб, заповядай на безплатна консултация в UNIFY. Тъй като всички ние сме завършили висшето си образование в Холандия, без проблем ще ти дадем повече информация за обучението и живота там, и ще ти помогнем да намериш идеалната специалност за теб. Можеш да се свържеш с нас по телефон или имейл, които можеш да намериш тук или като се запишеш за безплатна консултация през нашия сайт.

Logo