Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Антония Младенова

25.08.2022
Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Антония Младенова

Повечето от вас вече са се запознавали с нас по един или друг начин – може би сте ни видели на някое от нашите събития, дошли сте на среща в наш офис, или сте прочели за нас в нашия сайт unify.bg.

Добре познато е, че отличителния белег на екипа на UNIFY е опитът и връзката ни с Холандия – било то работа, обучение, живот, или комбинация от трите. Затова вече 11 години ви предоставяме достоверна и ценна информация, добита от опита ни в Холандия, която имаме за цел да предадем нататък.

В тази рубрика ще се запознаете с нашия екип в малко по-различна светлина и ще разберете какво значи UNIFY за всеки един от нас.

Днес ще Ви представим Антония Младенова – консултант образование и мениджър на офис Пловдив в UNIFY – Образование в Холандия, офис Пловдив.

Антония: Здравейте и от мен! Аз съм Антония и съвсем скоро ще направя 2 години откакто работя в Юнифай. Първоначално бях част от екипа на офис София, а преди точно една година получих невероятната възможност да работя в новооткрития ни офис в град Пловдив, който е и моя роден град.

Преди работата ми в Юнифай винаги съм била в сферата на Туризма и Хотелиерството – образование, стаж, работа. Ставайки част от екипа на Юнифай, успях да се докосна до една нова и различна сфера, която никога не съм предполагала, че може да бъде толкова вълнуваща и да намеря работа, която ми носи истинско удовлетворение и комбинира всичко, което обичам да правя.

Какво значи успехът за Антония?

С кои три думи би описала себе си?

  • Усмихната
  • Общителна
  • Отдадена

С кои три думи би описала преживяването UNIFY?

  • Удовлетвореност
  • Динамичност
  • Израстване 

Ако UNIFY беше песен, коя щеше да е тя?

Много ми е трудно да се спра само на една, но може би бих избрала Count on me на Bruno Mars. Кандидат-студентите и родителите им могат изцяло да разчитат на нас за всичко свързано с Холандия, когато имат нужда от нас сме насреща. Също така, това важи и за нас като екип, може да разчитаме един на друг за всяко едно нещо и си помагаме при нужда.

Коя е любимата част от работата ти?

Чувството, че си полезен на някого, било то като го насочиш към най-подходящата специалност за него, да съставиш план за действие, да му вдъхнеш увереност и сигурност. Също така, възможността за запознанство и комуникация с толкова много различни хора (не мога да не спомена и пътуванията до Холандия).

Кой е моментът, който би преживяла отново и отново?

Тук бих споменала два – съобщаването на кандидат-студентите, че са приети в мечтаната от тях специалност/университет, особено когато те самите не са вярвали, че могат да го постигнат. Другият момент е на по-късен етап, когато студентите са вече там и се обадят, за да споделят, че са доволни от избора си и са почувствали, че са на правилното място. Чувството, че съм била дори и малка част от техния път към постигането на целите им е невероятно. 

Как биха комуникирали хората в един перфектен свят?

С повече разбиране, толерантност и позитивно отношение.

Какво би искала да кажеш на кандидат-студентите като съвет за в бъдеще?

Бих ги посъветвала много внимателно да проучат специалностите, към които имат интерес, както и избраните от тях университети. От изключително голямо значение е кандидат-студентът да си избере най-подходящата специалност и университет за него конкретно. Събитията, които се организират заедно с различните университети могат да бъдат наистина полезни в тази насока, а пък вече като се ориентират ние ще им помогнем с останалите неща (помагаме и с кариерното ориентиране, ако събитията сами по себе си не са достатъчни). (:

Ако можеше да разкажеш за Холандия в едно изречение, какво би казала? 

За мен Холандия е едно невероятно приключение, което си заслужава да се изживее.

Когато аз бях 12-ти клас нямах представа, че Холандия може да бъде толкова подходяща и достъпна дестинация за висше образование и чак няколко години по-късно съдбата ме отведе в страната на лалетата – нещо, за което винаги ще бъда благодарна. Надявам се, че успяваме не само да помогнем на хора, които вече са избрали Холандия за своето висше образование, а и също така да информираме такива, които също като мен не са знаели за всичките възможности, които предлага страната.

Следете нашия блог, за да се запознаете с останалите членова на екипа на UNIFY!

Logo