Студентски разказ на Калоян Арнаудов

28.08.2020
Студентски разказ на Калоян Арнаудов

Привет на всички. Аз съм Калоян Арнаудов от София и в момента ще започне последната ми 4-та година в Saxion University of Applied Sciences, специалност Tourism Management. През тази година ще се специализирам в сферата на Sustainable Business, а през втория семестър ще имам стаж, който се води и като дипломната ми работа. Обичам да запълвам дните си с възможно най-много неща- музика, спорт, писане и най-вече отделяйки време за приятелите си.

Университетът разполага с три кампуса- Енсхеде, Девентър и Апелдоорн. Моят кампус е в Девентър, затова ще се фокусирам на него. Градът е сравнително малък и затова е много компактен. Жителите са около 100 000, като 20 000 от тях са студенти! Именно затова не бива да мислите, че времето е спряло, защото постоянно се правят събития и събирания с другите студенти. Saxion е университет по приложни науки което означава, че се фокусираме предимно на практиката. Аз уча Tourism Management, програма коята е част от Hospitality Business School (HBS) академия. Като цяло университета ме спечели със своята практическа насоченост и това, че програмите са изградени детайлно.

Като избирах къде да уча преди повече от 3 години се фокусирах предимно да уча в Англия в сферата на медиите и технологиите, но супер спонтанно се обърнах на 180 градуса и реших да уча Tourism Management. Всъщност, присъствах на едно събитие на Unify и Саксион бяха там е веднага харесах програмата и затова препоръчвам много събитията когато се събират всички университети.

Фокусът на програмата е предимно в практиката. През първите седмици се преподава теорията, а втората част на семестъра е практична и работим с истински компании и задания. Ще изброя само някои от нещата, които учихме досега- маркетинг, финанси, социология, втори чужд език, управление на дестинации. Имах и стаж миналата година и то не къде, а в Ritz-Carlton Abama в Тенерифе!

Това ми спонтанно решение не беше напразно, защото няма как да препоръчам програмата повече. Всичко което университетът и лекторите са ми дали няма да бъде забравено и животът ми в Девентър ще остане в съзнанието ми завинаги!

Logo