Последствията от Брекзит

19.02.2019
Последствията от Брекзит

С чувство за хумор и типично по холандски – Стеф Блок - външният министър на Холандия публикува в туитър снимка с лежащото на бюрото му чудовище и предупреждението „Уверете се, че Брекзит не седи и не лежи на пътя ви“. В публикацията има линк към официален уебсайт, на който холандските фирми може да видят потенциалния ефект от британското напускане на ЕС върху своя бизнес. Целта на поста му, разбира се, е да успокои гражданите и да ги информира какви са правата им след 29.март 2019 г., когато се очакава Великобритания да напусне ЕС.

По отношение на висшето образование, официално е потвърдено, че за всички, които започват следването си през есента на 2019 г., условията ще бъдат непроменени – студентите от България ще се възползват от същия статут, който имат и в момента, както и всички възможности за студентско финансиране и по-ниски такси и то през целия период на следването. За съжаление, никой не знае какво се случва с тези, на които им предстои кандидатстване догодина, не само представителите на английските университети, но както изглежда, и висшия политически елит.

Ние от UNIFY – също с усмивка, стискаме палци ситуацията да се развие по най-добрия начин за всички страни и висшето образование в Англия да запази реномето си, добрите преподаватели и безупречни студенти :)

Междувременно можете да разгледате нашите причини защо да уча в Холандия и какви са предимствата на образованието в страната на лалетата, където ситуацията е повече от стабилна, програмите на английски език с всяка година става все повече, а българите са приети повече от добре, както за обучение, така и за работа.

 

Logo