Кога се кандидатства в Холандия?

23.08.2019
Кога се кандидатства в Холандия?

Чували сте поговорката “Early bird gets the seed” и тя не е изключение, когато става въпрос за кандидатстване в чужбина. Въпреки, че ранното кандидатстване в Холандия е мит, а платформите за кандидатстване във всички университети отварят средата на октомври, колкото по-рано знаеш какво искаш, толкова по-бързо може да кандидатстваш след като ситемата отвори. 

Периодът, в който съветваме нашите студенти да кандидатстват, е от средата на октомври до края на декември. В този диапазон от време кандидатурата се счита за ранна. Кандидат-студентите, които кандидатстват тогава показват, че са сред най-мотивираните, което от своя страна прави позитивно впечатление на избрания университет и увеличава шансовете за прием. Ако всичко мине по план, най-вероятно ще получиш и един допълнителен подарък за Коледа, а именно - писмото ти за прием! 

За да предприемеш ранно кандидатстване, те съветваме да заповядаш на безплатна консултация при нас възможно най-скоро. Заедно ще обсъдим всички възможности за следване по избраната от теб специалност, както и нужните документи, срокове и допълнителни изисквания за прием. Ако все още не си сигурен точно с какво ти се занимава, но искаш да учиш в Холандия, пак може да се заповядаш на консултация при нас за да ти помогнем в избора. Предлагаме и специализиран кариерен тест, който може да заявиш чрез имейл към нас. 

Като цяло, графикът ти за кандидатстване с ‘UNIFY - Образование в Холандия’ би изглеждал така:

08.2019 - 10.2019: 

Безплатна консултация. Подготовка на документи. 

 

13 - 16.10.2019:     

Дни на Образованието в Холандия. Шанс да се срещнеш лично с представители на избрания от теб университет и да посетиш няколко полезни презентации и работилници. 

 

~20.10.19:               

Отваряне на платформите за кандидатстване.

20.10 - 20.12.2019: 

Безплатна Консултация. Подготовка и подаване на документи. Получаване на писмо за прием от университет. 

15.01.2020:

Краен срок за кандидатстване по програмите с предварителна квота.

 

04.2020:                  

Начало на търсенето на квартира. 

31.05.2020:             

Краен срок за кандидатстване за по-голямата част от университетите в Холандия.

06.2020:                  

Pre-departure meeting - среща на всички студенти, които ще започнат обучението си в Холандия.. Дипломиране. 

07.2020:                  

Потвърждаване на мястото в университета и подготовка за заминаване. 

08.2020:                  

Заминаване в Холандия. 

01.09.2020:             

Първи учебен ден :) 

 

Въпреки, че това не е стриктен график и няма нужда задължително да се придържаш към него. Това е най-оптималния вариант за процеса на кандидатстване, който може да ти даде обща идея за това какво се случва и кога. 

За повече информация или за записване на безплатна консултация, може да се обърнете към нас по телефона или чрез имейл, които може да намерите тук. Може да запишете безплатна консултация и чрез сайта ни тук.

 

Logo