Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Калина Борисова

25.11.2022
Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Калина Борисова

Повечето от вас вече са се запознавали с нас по един или друг начин – може би сте ни видели на някое от нашите събития, дошли сте на среща в наш офис, или сте прочели за нас в нашия сайт unify.bg.

Добре познато е, че отличителния белег на екипа на UNIFY е опитът и връзката ни с Холандия – било то работа, обучение, живот, или комбинация от трите. Затова вече 11 години ви предоставяме достоверна и ценна информация, добита от опита ни в Холандия, която имаме за цел да предадем нататък.

В тази рубрика ще се запознаете с нашия екип в малко по-различна светлина и ще разберете какво значи UNIFY за всеки един от нас.

Днес ще Ви представим Калина Борисова – консултант образование в UNIFY – Образование в Холандия, офис София.

Здравейте! Аз съм Калина и съм част от екипа на UNIFY вече почти година с местонахождение офис София.

През януари 2022 година завърших бакалавърската си степен по Хотел Мениджмънт и Бизнес Администрация в Hotelschool The Hague. Без да губя време, веднага след това започвах кариерното си развитие в България, като това ми бе ясна цел още по време на обучениято в Нидерландия.

Защо тогава реших да уча в чужбина и то точно в Нидерландия? 

Избрах да уча в чужбина, защото исках да изляза от зоната си на комфорт и да се науча да се справям в изцяло нова среда и сред напълно нови хора. Това преживяване помогна в изграждането на характера ми и ми даде възможността да науча повече за себе си и за останалите. 

С кои три думи би описала себе си?

Човек, който е организиран, притежава постоянство и гледната му точка е, че "'чашата е наполовина пълна".

С кои три думи би описала преживяването UNIFY?

Динамика, запознанства, вдъхновение.

Ако UNIFY беше песен, коя щеше да е тя?

See You Again (Charlie Puth, Wiz Khalifa)
Песен за израстването и поемането по собствен път, преминаването през трудности, но и преодобяването на изпитания и завръщането при любимите хора.

Коя е любимата част от работата ти?

Да преоткривам и опознавам разнообразните таланти, интереси и влечения на кандидат-студентите, които ги правят така уникални и специални сами по себе си, като същевремнно да успявам да напасна тези черти с подходяща за тях специалност или университет!

Кой е моментът, който би преживяла отново и отново?

Да чуя и видя радостта и удовлетворението на кандидат-студентите, когато бъдат приети в желаната специалност!

Как биха комуникирали хората в един перфектен свят?

Продуктивна комуникация се осъществява, когато не само споделяме, но и изслушваме събеседника и подхождаме с двустранно разбиране, търпение и уважение. 

Какво би искала да кажеш на кандидат-студентите като съвет за в бъдеще?

Да се водят от интересите и влеченията си при търсенето на подходяща специалност, като се стремят да комбинират полезното с приятното. Да поемат по собствен път и да не се страхуват от грешки, защото те са възможност за себеоткритие и израстване! И най-вече - да са смели и решителни!

Ако можеше да разкажеш за Холандия в едно изречение, какво би казала?

Холандия е една държава, която дава много на всеки, който я посещава с отворено сърце - образование, опит, докосване до нови курлтури и перспективи, израстване и развитие!

Следете нашия блог, за да се запознаете с останалите членова на екипа на UNIFY!

Logo