Как се кандидатства в чужбина?

15.08.2019
Как се кандидатства в чужбина?

Вече си решил да продължиш образованието си в чужбина, но не си сигурен как да го направиш? Има два варианта - да кандидатстваш сам или чрез консултант. Както при всичко, има плюсове и минуси и за двете, а тук ще можеш да научиш повече за тях.

Когато кандидатстваш сам, ти поемаш контрол върху всички процеси свързани с  изготвяне на нужните документи, подаването им към университета и спазването на сроковете. Това е най-големия плюс, но цената която идва с това е, че всичко зависи от твоята комуникация с университета и работата с асоциираните платформи. Доста студенти, които започват кандидатурата си сами в последствие се обръщат към консултант, тъй като в 12ти клас вече имат много отговорности, които запълват ежедневието им. За да кандидатстваш сам е нужно да си напълно сигурен в себе си, в това какво искаш да учиш и къде, както и в уменията си да накараш университета да приеме точно теб за съответната програма.

При кандидатстването с консултант, ти винаги имаш към кой да се обърнеш с въпросите и притесненията си. Избраната от теб агенция за кандидатстване в чужбина винаги ще бъде насреща, за да ти помогне да направиш правилния избор и да бъдеш приет там, където желаеш. Въпреки, че нямаш същия контрол върху процеса, който имаш при кандидатствайки самостоятелно, агенцията се грижи за всичко нужно и те информира за всеки детайл за успешното ти заминаване. Така знаеш, че няма сам да се притесняваш, дали всичко е направено както трябва, защото си в ръцете на професионалисти, а при нас в UNIFY си и в ръцете на хора, които са минали през същия кандидат студентски процес, тъй като всички сме учили и завършили в Холандия. 

В UNIFY целта ни е да ти предоставим персолални препоръки за твоето кандидатстване и да ти помогнем да откриеш специалноста, която ще сбъдне мечтите ти за професионална реализация без да е нужно заплащане или подписване на договор. При нас може да кандидатстваш за всеки един университет в Холандия, а ние ще ти дадем съвети “от кухнята” за това как да бъдеш желан кандидат и да имаш лесна транзиция от българско към холандско образование. Освен консултантски услуги, предлагаме и разнообразни подготвителни курсове, които да те улеснят максимално - от курс по IELTS и курс за изготвяне на мотивационно писмо и CV, до курс подготвящ те за заминаването ти в Холандия, в който ти показваме част от уменията, които са нужни за успешно завършване на първата ти година. 

В крайна сметка, изборът как да кандидатстваш зависи от теб и това колко време можеш и би желал да отделиш на това да изготвиш и проследиш кандидатурата си. Ако имаш въпроси, съмнения и притеснения, или би желал някой да ти помогне с процеса, винаги можеш да заповядаш на безплатна консултация при нас. Повече информация за записване на безплатна консултация може да намериш тук.

Logo