Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Ивайло Кръстев

23.09.2022
Рубрика "Запознай се с UNIFY" - Ивайло Кръстев

Повечето от вас вече са се запознавали с нас по един или друг начин – може би сте ни видели на някое от нашите събития, дошли сте на среща в наш офис, или сте прочели за нас в нашия сайт unify.bg.

Добре познато е, че отличителния белег на екипа на UNIFY е опитът и връзката ни с Холандия – било то работа, обучение, живот, или комбинация от трите. Затова вече 11 години ви предоставяме достоверна и ценна информация, добита от опита ни в Холандия, която имаме за цел да предадем нататък.

В тази рубрика ще се запознаете с нашия екип в малко по-различна светлина и ще разберете какво значи UNIFY за всеки един от нас.

Днес ще Ви представим Ивайло Кръстев – консултант образование и специалист „качествен контрол“ в UNIFY – Образование в Холандия, офис София.

Топли приветствия и от мен! Казвам се Ивайло (also known as Иво). Имам опит като лектор по психология в чужбина и докторска експертиза в сферата на мотивацията и влиянието й върху неврокогнитивните функции и психичното здраве на хората. Връщането ми в България беше едно от най-трудните, но и най-вълнуващи решения в живота ми. Така станах част от екипа на UNIFY, теглен вече втора година от мисията ми да помагам със своя опит и умения на всички кандидат-студенти, които мечтаят да извървят холандския път на развитие и себепознание!

Смятам, че хармонията и баланса между личния и професионалния живот е най-важното условие, за да се чувстваме щастливи, здрави и мотивирани! Моята мисия е да бъда пример и упора за всички амбициозни ученици, които са на прага да сбъднат мечтите си. За  мен  добрите резултати изискват да бъде намерен най-подходящият и най-персонализиран подход към всеки ученик.

Какво значи успехът за Ивайло?

С кои три думи би описал себе си?

  • Амбициозен – целеустремен съм в преследване на мечтите си.
  • Позитивен – позитивната мисъл има силата да промени света.
  • Упорит – не се отказвам пред трудности и предизвикателства.

С кои три думи би описал преживяването UNIFY?

  • Вдъхновение – удовлетворението от способността да помагам.
  • Самоусъвършенстване – възможността да се уча и развивам.
  • Приключение – впускане в нови преживявания и гледни точки.

Ако UNIFY беше песен, коя щеше да е тя?

Избирам тази песен поради 2 причини. Песента описва отлично мисията на UNIFY, а именно това да помогнем на учениците да си намерят своето място в Холандия, така че да се чувстват комфортно като у дома. На второ място идват DubVision и Afrojack – едни от най-популярните холандски DJ-и, а всички ние знаем, че Холандия стои в сърцето на електронната денс музика.

Коя е любимата част от работата ти?

Безспорно това е чувството, че допринасям с работата си – от ползотворните срещи с нови хора, през избора на най-подходящата специалност и университет, до взаимното удовлетворение и безгранична радост, които настъпват в момента, в който осъзнаеш, че си сбъднал нечия мечта.

Кой е моментът, който би преживял отново и отново?

На първо място – това е моментът на поверено доверие и спечелено уважение, които „виждаш“ в очите на родителите и учениците след първа среща. На второ място – това е моментът на неимоверно щастие, който настъпва след получаване на прием в желаната програма. На трето място – това е моментът на благодарност, в който осъзнаваш, че си значим!

Как биха комуникирали хората в един перфектен свят?

Добрата комуникация изисква себепознание. Ако не знаем кои сме, какво искаме или на къде отиваме, то тогава няма как ефективно да комуникираме с околните. В един перфектен свят ще имаме способността да саморефлектираме, да се вслушваме в отсрещния, да използваме любезен тон, да имаме добри намерения и позитивна нагласа, да мислим критично и дълбоко.

Какво би искал да кажеш на кандидат-студентите като съвет за в бъдеще?

Да вярват повече в себе си и в собствените си възможности. Да проучат добре програмите и университетите. Да поемат отговорността в свои ръце. Да бъдат решителни в изборите си и непоколебими в действията си. Да вървят смело напред с проактивна нагласа и положителна мисъл. И не на последно място – да не се отказват, защото пътят е дълъг, но сладък!

Ако можеше да разкажеш за Холандия в едно изречение, какво би казал? 

В едно изречение – страната на сбъднатите мечти. Всичко започва с една „малка“ мечта. Ние ще бъдем твоята упора по пътя, а Холандия ще ти предостави всички ресурси да достигнеш до крайната цел. Впусни се с пълни сили в това приключение – помечтай го, пожелай го, направи го. Sky Is The Limit!

Следете нашия блог, за да се запознаете с останалите членова на екипа на UNIFY!

Logo