Запознайте се с Йоана Савова - най-новото попълнение в екипа на UNIFY!

17.02.2020
Запознайте се с Йоана Савова - най-новото попълнение в екипа на UNIFY!

Здравейте, аз съм Йоана и съм най- новото попълнение в екипа на Юнифай!

Преди повече от 12 години избрах Нидерландия, за място където да уча висшето си образование. Винаги съм искала да уча извън България, но не знаех къде. Направих си проучване и се спрях на тази държава заради качеството на образованието, признанието на дипломите в цял свят, възможността за практика, стаж и много достъпните такси. Именно за това избрах да уча в University of Applied Sciences.

NHL Stenden University of Applied Sciences и програмата Туризъм Мениджмънт ми допадна много заради нейното оформление. Изучаваните сфери бяха много разнообразни - мениджмънт, бизнес администрация, човешки ресурси, много маркетинг и  всички те ми дадоха една много добра основа за развитие и избор на специализация. Освен това, програмата включваше изучаването на много езици и практически ексурзии до Испания, Франция и Белгия, по време на които сме работили по реални проекти свързани с развитието и проблеми в туризма и туроператорството.

Самото следване ме научи да съм много организирана и умело да работя в екип с много националности, дори когато сме много различни и ни е по-трудно да се сработваме. Благодарение на образованието ми там,  се научих да се стремя към постоянно личностно развитие и да не се страхувам от това да правя грешки, защото именно те водят до научаването на нови неща.

След като завърших работих в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, а в един момент дори си създадох компания за организиране на екскурзии до България. Идвах тук с малки групи нидерландци, на които им показвах колко е красива страната и природата ни, както и българската кухня и традиции.

Малко преди да се прибера за последно в България получих предложение за работа от университета, в който учих – искаха да се присъединя към маркетинг отдела им. Беше страхотно предложение и нямаше как да откажа. Това ме поведе на ново приключение и беше изключително интересно, защото научих много и получавах ежедневно вдъхновение от студентите, с които работих. Пред тяхния заряд, желание за развитие и жизненост нямаше как да остана равнодушна, а напротив - исках да давам все повече от себе си.

След всички тези интересни преживявания,  настъпва един момент в живота, в който след като си получил толкова много идва и време да дадеш. 

Нямам търпение да споделя с вас целия си натрупан опит в Нидерландия. Можете да ми задавате всякакви въпроси свързани с образованието и живота там. Няма глупави въпроси! Затова просто питайте. Можете  да ми пишете на имейл yoana@unify.bg или на фейсбук Yoana Unify, a ако искате да се чуем, може да ми звъннете и на телефон 0887027077.

Logo