Интерактивни работилници от холандски лектори - само по време на "Дни на Холандското Образование"!

26.09.2019
Интерактивни работилници от холандски лектори - само по време на "Дни на Холандското Образование"!

За първи път в рамките на „Дни на образованието в Холандия“ в София на 13.10.2019г. - най-голямото изложение за холандски университети, освен слотове с презентации, сме подготвили и интерактивни работилници. Всички те ще бъдат водени от лектори в холандски университети, а темите ще бъдат повече от интересни, възприемайки типичния вид за лекция в холандия, а именно – интерактивна дискусия с много практически занимания.

Местата във всяка работилница са ограничени – точно 25, така че побързайте да запазите мястото си чрез формата за регистрация. Лимитът е продиктуван най-вече от това, че ако има повече хора, няма да могат всички да участват активно. Причината за това е, че работилниците не са просто презентации, в които пасивно слушате лектора, а целта е активно да участвате в проектите и заданията дадени от него, така че да се докоснете до практическото обучение в Холандия.

10:30 - 10:50Програмата започва с „Frontend Hacking for newbies” ръководен от Mr. Victor Peters, преподавател по информационни технологии в NHL Stenden University of Applied Sciences. Той ще ви въведе в сферата на “бялото хакерство“, целта на което е да хаквате системи и мрежи с цел да тествате нивото им на сигурност. Така може да подобрите сигурността им и да предпазите същите от хакерите, които целят да разбият паролите със злонамерена цел. Участниците ще бъдат разделени по групи и ще имате 20 минути за да разкриете проблеми със сигурността на компютри и уебсайтове.

11:30 - 11:50 - Работилницата “Finance Boring? No way!” ще бъде водена от преподавател в Avans University of Applied Sciences, най-добрият бизнес университет в Холандия за 7-ма поредна година. Тя цели да разбие стигмата, която тегне над професиите свързани с финанси и счетоводство, като ви показва колко интересни могат да бъдат както асоциираните специалности, така и професиите свързани с тях.

12:30 - 12:50 - Ако се интересувате от архитектура и градоустройство, елате на лекцията от Mrs. Mitra Alexandre–Vaskoska, преподавател във HZ University of Applied Sciences в която ще имате шанса да построите мост по холандски – над воден канал и с помощта на блокчета от „Дженга“. Така не само ще тествате уменията си за изготвяне на инженерен проект с подръчни материали, но и ще можете да работите в екип с останалите за да постигнете още по-добри резултати.

13:00 - 13:30 - Интересувате се от разработката на видео игри? Интерактивната работилница на Mr. Johannes de Boer е точно за вас! Освен, че е програмен директор на специалността 'Creative Media & Game Technologies' в Saxion University of Applied Sciences, той несъмнено е един от най-интересните и забавни лектори. По време на работилницата  може да очаквате много интересни, интерактивни елементи чрез които ще научите повече за програмата по гейм дизайн и за всички възможности, които предлага тя. 

13:30 - 13:50 - За онези от вас, които са се оринетирали към сферата на туризма и хотелиерството, може да предприемете следващата стъпка с интерактивната работилница „Take the next step in hospitality!” водена от преподавател в най-добрата програма в Hotel Management School Maastricht. Там, ще може да се запознаете в детайли с програмата по хотелиерство в Zuyd University of Applied Sciences, както и с особеностите на доброто обслужване и успеха в професията.

14:30 - 14:50 -  „Иновативен, различен и интересен“ – това са думите които най-добре биха описали не само бизнеса в Холандия, но и преподавателя, който ще води следващата работилница – Mr. Mark Kierans от Hanze University of Applied Science. „International Business Simulation Game” цели не само да впрегне вашето изобретателно мислене, но да ви накара да работите в екип с цел решаването на бизнес казус, поставен от преподавателя. След тази работилница ще имате ясната представа не само какво представлява програмата по интернационален бизнес в Холандия по най-новаторските и забавни методи.

15:30 - 15:50Роботиката е науката на бъдещето, а светът се нуждае от все повече специалисти, които могат да строят и програмират роботи. Само на изложението „Дни на образованието в Холандия“ Mr. Mikaeil Shaghlelani от Fontys University of Applied Sciences ще води интерактивната работилница „Human and Robot Interactions “. Гостувайки на събитието с няколко робота, Mr. Shaghelani ще демострира как се програмират за да изпълняват различни движения.

Звучи интересно, нали? Ако имате желание да участвате, не се колебайте да се регистрирате на нашия сайт, тъй като местата са ограничени.

Очакваме ви!

Logo