Две уникални програми свързани с опазването на околната среда

30.01.2020
Две уникални програми свързани с опазването на околната среда

Последната година със сигурност беше изпълнена с промени на световно ниво. Покрай непрекъснатите репортажи и новини около чудовищните пожари в Австралия, честото коментиране на замърсяването на световния океан и изсичането на горите, ясно се вижда тенденция за промяна в хората, бизнеса и законите касаещи заобикалящата ни природа.

Напоследък забелязваме, че всички започват да се интересуват все повече от опазването на околната среда и водите и от глобалното затопляне. Все повече хора обмислят употребата на пластмаса и найлонови торбички в ежедневието си и се обръщат към алтернативни еко методи за ограничаването на консумацията им.

По тази причина забелязваме, че  интереса към програмите Environmental Science For Sustainable Energy and Technology в Avans UAS  и Global Project and Change Management в Windesheim UAS сериозно се засилва.

Днес решихме да ви поговорим точно за тези две програми и възможностите за развитие, които предлагат.

Някои от най-разпространените и търсени специалности са в сферата на бизнеса и управлението. Забелязваме и тенденция на засилен интерес към програми в сферата на природните науки. Двете по-горе посочени програми са перфектната комбинация между двете сфери, като се фокусират силно върху екологичните проблеми на света и възможностите за решаването им, комбинирайки обучение в бизнеса, маркетинга и предприемачеството, както и изучаване на биология, микро биология, химия.

Ако се интересувате от околната среда, биологията и химията ви вървят и искате да промените света и бизнеса към по-добро, ако участвате в неправителствени организации и бихте искали да сте нещо повече от доброволец или сте запалени по определна кауза свързана с опазването на планетата, то тези програми със сигурност са за вас!

Това са много прогресивни курсове, които целят да обучат кадри, готови да прилагат по-екологични методи на работа в големи компании и неправителствени организации или да управляват такива. Целта им е  да създават професионалисти, готови да преобърнат бизнеса и производстовото към по-добри практики и да вземат решения, които да водят до положително развитие на бизнеса и до подобряване на състоянието на околната среда и опазването й.

Възможностите за реализация са:

  • Консултант за екологични решения в различни компании.
  • Създател, директор,мениджър, участник в неправителствени организациия.
  • Консултант към правителствени организации и министерства на околоната среда.
  • Служители от всеки ранг в различни компании въвеждащи екологични промени в производстовото си.
  • Развитие на проекти свързани с околната среда към компании и организации.

И много други длъжности, свързани с развитието и опазването на околната среда.

Много важно е да споменем, че по време на следването има задължителни стажове по специалността в различни организации и компании, а обучението е изпълнено с работа по реални проекти зададени от бизнеса. Два прекрасни примера са нашите студентки Ива, която стажува в Африка и Глория, която замина за Филипините.

Искате да научите повече информация относно двете програми, подробности за кандидатстването, предметите, възможностите и перспективите?

Запишете  се за БЕЗПЛАТНА консултация с нашите агенти, които с удоволствие ще отговорят на всичките ви въпроси.

Logo