Усети духът на България и в Нидерландия - историята на Денис Ставров и BG Events EU

22.05.2020
Усети духът на България и в Нидерландия - историята на Денис Ставров и BG Events EU

Какво е да си успешен в Холандия?

Един от отговорите на този въпрос ни даде Денис Ставров. Той е създателят на BG Events EU  и живее в Холандия вече 4 години. Както много млади хора заминали в чужбина, на него до голяма степен му липсва родината - България. Именно за това, той сбъдва мечтата си да пренесе частица от "вкъщи" и в новия си дом - BG Events EU се фокусира върху организацията на събития за българската общност в страната на лалетата.  

На 01 Януари 2019 той създава фейсбук страницата на BG Events EU и започва да събужда все по-голям интерес у българите, живеещи в Холандия. С много труд той успява да организира няколко концерта и представления, с които да зарадва българските студенти и останалата българска общност там. Първият концерт, който организира е с певицата Деси Слава, като успява да събере над 200 човека, идващи дори и от Белгия и Германия. Следват няколко постановки, които радват българите зад граница – с Иван Юруков, с Йоана Буковска – Давидова, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев.  

Освен с организиране на събития за българи, Денис развива и online магазин в Холандия - BG Events NL Shop , в който всеки може да си закупи артикули с традиционни народни български мотиви – тениски, чанти, чаши, ключодържатели, тефтери и още много други. А в дух на солидарност към родните каузи, част от приходите отиват за благотворителност, а именно в подкрепа на малката Мартина, която спешно се нуждае от операция. 

Събития вече има в България, както и в Нидерландия, а за повече информация за предстоящите събития може да последвате и тяхната Инстаграм страница.

Logo