Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия - Варна

10.03.2024
Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия - Варна

 

Здравейте, скъпи ученици!

За поредна година се включваме в събитието Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия - Варна. По-долу сме подбрали основна информация за образованието в Нидерландия, Белгия и Люксембург, както и сме ви предоставили линкове към по-подробни статии.

Ако проявите интерес към някоя от програмите или университетите или пък просто искате да разберете повече информация за системата в Нидерландия, Белгия и Люксембург, то може да се свържете с нас и да си направим БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ .

Ние сме UNIFY, единственият специализиран консултант за Нидерландия (Холандия), а вече и за целия регион BeNeLux - Белгия, Нидерландия и Люксембург. 

Всички консултанти на UNIFY са завършили студенти в чужбина. Знаем и разбираме учениците от собствен опит, имаме безброй студентски трикчета. :)

За университетите в Нидерланидя, Белгия и Люксембург може да научите повече от ТУК. Накратко има два вида университети – Изследователски и Приложни. Има много информация в интернет относно двата вида университети като голяма част от нея не е достоверна. Затова сме ви предоставили подробни статии за Акредитацията на университетите, както и за Класациите на холандските университети.  Предоставили сме и всички източници, които сме използвали за 100% достоверност.

Приложните университети може да откриете ТУК,  а изследователските ТУК .

Ние ще ви предоставим подробна информация за програмите, които може да изучавате във всеки университет.

Кандидатстването е процес, който започва първо с избора на програма и университет. Това се случва в 11ти, понякога дори в 10ти клас. Ако не сте си избрали програма и се лутате в избора на подходяща професия за вас, то можем да ви предложим нашия Кариерен Курс, за да бъдете напълно убедени в своя избор. Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от три компонента: Себеопознаване, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през трите фази (Себеопознаване, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 

Стъпките по процеса на кандидатстване може да откриете ТУК. 

Процесът на подаване на документи започва през м.Октомври всяка година, когато учениците са 12ти клас. Основният пакет от документи, който трябва е:

  1. Лична карта
  2. Академична справка от училище, преведена на английски език
  3. Мотивационно писмо
  4. CV
  5. Сертификат за език, който може да се предостави на по-късен етап в някои от университетите.

Ние от UNIFY помагаме при подготовката за сертификат IELTS. Ако имаш желание да се запишеш, то свържи се с нас. Повече информация ТУК

Нашите услуги по подаване на документи са напълно безплатни за партньорските университети, а за всички допълнителни услуги може да се запознаете ТУК . За всички допълнителни цени и услуги, както и кандидатстване във всички университети в Холандия, може да се запознаете ТУКТъй като искаме да сме максимално полезни на нашите студенти, правим процеса по кандидатстване 100% прозрачен. Всеки наш студент ще има профил в нашата онлайн платформа, където ще може да добавя програмите, за които кандидатства, да качва своите документи и да следи статуса на всяка една кандидатура. Повече за нашата платформа може да разбереш по време на консултацията, а предварително можеш да се регистрираш ТУК.

Надявам се да сме успели накратко да ви предоставим основната информация за Образованието в BeNeLux.

Ще очакваме да се свържете с нас, като се регистрирате за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

С пожелания за здраве и много усмивки!

 

Екипът на UNIFY 

Logo