Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия - Варна

09.03.2023

Здравейте, скъпи ученици!

За поредна година се включваме в събитието Дни на Образованието в Пета Езикова Гимназия - Варна. По-долу сме подбрали основна информация за образованието в Холандия, както и сме ви предоставили линкове към по-подробни статии.

Ако проявите интерес към някоя от програмите или университетите, или пък просто искате да разберете повече информация за системата в Холандия, то може да се свържете с нас и да си направим БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ .

Ние сме UNIFY, официалният представител на Холандските университети в България. Нашите консултанти са учили в Холандия и помагат на всички бъдещи студенти от собствен опит.

Холандия, или по-правилно Нидерландия, е малка страна в Западна Европа. По-популярното име на държавата е Холандия, но всъщност правилното е Нидерландия, което е името на 12-те холандски провинции в Европа и 3 острова в Карибско море. Повече информация за страната може да откриете ТУК .

През последните години страната на лалетата стана предпочитана дестинация за много от международните ученици, не само в България. Образованието е съвременно и практическо, учи се в изключително международна среда, студентите имат възможност за работа и стаж по време на следване, а дипломите са международно признати. Това са само част от предимствата на образованието в Холандия.

Таксите са достъпни (2314 евро на година, като първокурсници заплащат 1157 евро), може да се ползва студентски кредит, както и да се ползва субсидия от работещи студенти. За повече информация, се свържете с наш консултант, който ще ви разясни и най-малката подробност.

За университетите в Холандия може да научите повече от ТУК. Накратко има два вида университети – Изследователски и Приложни. Има много информация в интернет относно двата вида университети, като голяма част от нея не е достоверна. Затова сме ви предоставили подробни статии за Акредитацията на университетите, както и за Класациите на холандските университети  Предоставили сме и всички източници, които сме използвали за 100% достоверност.

Приложните университети в Холандия може да откриете ТУК,  а изследователските ТУК .

Ние ще ви предоставим подробна информация за програмите, които може да изучавате във всеки университет.

Кандидатстването е процес, който започва първо с избора на програма и университет. Това се случва в 11ти, понякога дори в 10ти клас. Ако не сте си избрали програма и се лутате в избора на подходяща професия за вас, то можем да ви предоставим нашия Кариерен Курс, за да бъдете напълно убедени в своя избор. Кариерният курс на UNIFY е базиран около модела "Кариерен Компас", създаден от Милена Генчева през 2020 година. Кариерен Компас е инструмент за избор на професия, който е съставен от три компонента: Себеопознаване, Личностно Развитие и Кариерно Ориентиране. Според Милена, отговорът на въпроса "Как да избера какво да уча?" трябва да дойде от вътре навън и за най-добър резултат, трябва да минем през трите фази (Себеопознаване, Личностно развитие и Кариерно ориентиране) в комбинация. 

Стъпките по процеса на кандидатстване може да откриете ТУК. 

Процесът на подаване на документи започва през м.Октомври всяка година, когато учениците са 12ти клас. Основният пакет от документи, който трябва е:

 1. Лична карта
 2. Академична справка от училище, преведена на английски език
 3. Мотивационно писмо
 4. CV
 5. Сертификат за език, който може да се предостави на по-късен етап в някои от университетите.

Ние от UNIFY помагаме при подготовката за сертификат IELTS. Ако имаш желание да се запишеш, то свържи се с нас. Повече информация ТУК

Нашите услуги по подаване на документи са напълно безплатни за партньорските университети, а за всички допълнителни услуги може да се запознаете ТУК . За всички допълнителни цени и услуги, както и кандидатстване във всички университети в Холандия, може да се запознаете ТУКТъй като искаме да сме максимално полезни на нашите студенти, правим процеса по кандидатстване 100 % прозрачен. Всеки наш студент ще има профил в нашата онлайн платформа, където ще може да добавя програмите, за които кандидатства, да качва своите документи и да следи статуса на всяка една кандидатура. Повече за нашата платформа може да разбереш по време на консултацията, а предварително можеш да се регистрираш ТУК.

И накрая, защо да изберете нас, като спътник, който да върви до вас по пътя до входната врата на университета!

 • защото сме единствения специализиран консултант за Холандия!
 • защото работим само с Холандски университети, което ни дава възможност да знаем абсолютно всички подробности за всяка една програма, за всеки един университет!
 • защото всички консултанти на UNIFY за завършили студенти от Холандия и ще ви предадат целия си опит и знания от първа ръка!
 • защото нашите студенти се приемат приоритетно в партньорските ни университети!
 • защото UNIFY дава достъп на кандидат-студентите си до профилите им и ще можете да следите всяка една стъпка от процеса на кандидатстване и ще получавате съобщенията от Университета директно на ваш имейл адрес!
 • защото кандидатстването в нашите партньорски университети е напълно безплатно.
 • защото UNIFY не обвързва студените с допълнителни договори и няма такса, ако сте кандидатствали и в последствие се откажете от заминаване!
 • защото освен за успешното ви кандидатстване, консултантите на UNIFY ще се погрижат за всички детайли и пълната ви подготовка преди заминаването ви за Холандия!
 • защото само ние ще ви дадем персонално и индивидуално внимание и ще бъдем вашата подкрепа в трудните моменти и ще даваме информация за всяка неизвестност! Ние сами знаем колко много са въпросите и неизвестните преди заминаване, защото и ние сме минали по този път, точно поради тази причина създадохме UNIFY, за да може като минали през този процес студенти, да предадем информацията и да подготвим бъдещите студенти или както ние казваме "ОТ СТУДЕНТИ ЗА СТУДЕНТИ"! 

Надявам се да сме успели накратко да ви предоставим основната информация за Образованието в Холандия.

Ще очакваме да се свържете с нас, като се регистрирате за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

С пожелания за здраве и много усмивки!

Екипът на UNIFY 

Logo