Екипът на UNIFY: Започнете подготовката си за университет колкото може по-рано.

24.07.2018

Средата на лятото е. Ти си на вълна ходене на море, на летни лагери, басейни, излизане с приятели... Предстои ти да започнеш 12 клас тази есен и да избереш къде ще учиш. А може би вече си избрал и си се насочил?

Какво е необходимо да направиш през лятото?

Всички в екипа на UNIFY от личен опит са на мнение, че колкото рано започнеш подготовката си за кандидатстване в университет, толкова по-добре за теб. Затова, ако догодина ти предстои да си 12 клас, то те съветваме да използваш разумно лятото си и ако все още не си се ориентирал къде ще кандидатстваш, да го направиш сега.

istock 000065885839small

Защо е необходимо да започнеш подготовката си по-рано?

Колкото по-рано си информиран за това, какво ти е необходимо за кандидатстването, толкова по-рано ще можеш да започнеш подготовката си. В много от университетите в Холандия действа правилото "first come, first serve basis", т.е. кой превари, той завари, и кандидатстването в последния момент няма да ти изиграе добра шега. Системите за кандидатстване в Холандия отварят на 1 октомври, дотогава има още 2 месеца и може съвсем спокойно да проучиш през това време кои програми са най-подходящи за теб, за да може да подадеш документите си в първия възможен срок. Ще имаш достатъчно време да прочетеш повече за сферата и програмата, която си избрал; да обсъдиш твоя избор с родителите си и консултантите на UNIFY.

Запази си среща в някой от офисите на UNIFY

Една от причините, поради която те съветваме да започнеш подготовката си по-рано, е, че есента е доста натоварен период в нашите офиси от към срещи. Ще изпревариш основния поток от кандидатстващи студенти, ако дойдеш на консултация още в летните офиси. Затова те съветватваме да не отлагаш много, а да се свържеш с нас още сега, за да си запазиш час за консултация в нашите офиси в София и Варна.

9MjoXIS Imgur

Logo