Защо да изберем да учим магистратура в Холандия?

11.04.2018

Ако сте все още в бакалавъра си или сте току що завършили, то може би вече си мислите, дали не трябва да изкарате и една магистърска степен.... Истината е, че няма златно правило при формулата бакалавър+магистър, по-скоро бихме ви посъветвали да постъпите така, както смятате, че е правилно в момента, в който сте сега. Някои студенти след бакалавърската си степен продължават директно с магистърска, някои правят няколко години пауза между двете степени, в които трупат достатъчно опит, а други така и никога не следват магистър, защото не им е нужно и/или не го искат. Трябва да прецените сами за себе си кое е най-подходящо за вас, имайки в предвид кариерните цели, които сте си поставили пред вас.

1c2b0443163c62c8bc6eee893d626ce8514e2d57d4246529c35e8fdcf41617b4

Искаме да ви представим част от причините, поради които ние смятаме, че правилната стъпка за вас е да изберете да учите магистърска степен:

  • Следвайки магистърска степен, вие, разбира се, надграждате знанията и опита си, който имате досега.
  • Немаловажен важно е и този факт - свързвате се много повече с професионалисти от индустрията - като започнете от вашите съкурсници и свършите с вашите преподаватели.
  • Работодателите винаги ще са на ваша страна: ще предпочетат да наемат кадър с магистърска степен, отколкото само с бакалавър.
  • Една магистърска степен в престижен университет може да добави много към вашето самочуствие като ценен кадър и вие ще придобиете много повече хъс и мотивация за работа.

А защо да изберем да учим магистратура в Холандия? Причините са много, нека ги изброим накратко: достъпни такси за образование (€2060 за учебната година 2018/2019), съчетани с обучение в престижни университети, влизащи в световни класации за най-добрите университети, тясна работа с компании от индустрията, в която искате да се развивате, международни контакти с професионалисти от целия свят. Това са само част от общовалидните причини, при всеки един случай може да се намерят много други микроиндивидуални причини :)

maxresdefault

Искаме да ви представим един много интересен университет - Hanze University of Applied Sciences, който се намира в града Гронинген, който пък от своя страна е чисто студентски град и е идеален за прекарване на вашите студентски години. Съвсем наскоро, Hanze откри доста широк спектър от магистърски програми. Таксите за повечето от тях са €2060. Кои са те?

Business Studies (практически насочена магистърска програма)

Energy for Society

International Business and Management

Sustainable Energy System Management

Business Administration (изиска 3 години професионален опит)

Architecture

Renewable Energy

Sensor System Engineering

International Communication

Media, Art, Design&Technology

Painting

New York Jazz

Classical Music

За повече информация относно кандидатстването в тези програми, се свържете с нас ТУК. Enjoy :)

 

Logo