Avans University – най-добрия университет в Холандия!

22.03.2018

FB banner 1200x1200 AVANS v2

Мечтата ти е да учиш бизнес и мениджмънт? Тогава имаме добри новини – открили сме перфектното място за това в Южна Холандия, в град Бреда. Бреда е едно китно студентско градче, което е дом на два университета, един от които е Avans University of Applied Sciences. Обучението в този университет ще ти даде много повече от просто получаване на диплома. Студентите на този университет не са просто студенти, а студенти във водещия университет по приложни науки в Холандия. Avans окупира първото място вече шест поредни години, а последните девет е в челната тройка в холандската класация за най-добри университети.

Avans1 seal Keuzegids2018Beste studies badge 2017 Elsevier

Атмосферата в университета е приятна и амбицираща, пълна със студенти от всяко кътче на света и преподаватели, изцяло посветени на студентите си. Стилът на преподаване е основан върху реални проекти от индустрията, което дава възможност за развиването на тъй нареченото small scale education. Това означава, че често ще работите заедно с други студенти в малки групи. Университетът има силни връзки с водещи компании в Холандия и в целия свят, по чиито проекти студентите на университета имат уникалната възможност да работят.

Избирайки да учиш в Avans, ти избираш да станеш международен кадър още от студентските си години. Университетът ще те свърже със студенти и служители от всяко място на света и ще имаш възможността да опиташ от различни култури и езици. Главната мисия на всички преподаватели в Avans е да подготвят студентите си за топ позиции в международната сфера. Затова Avans насърчава международния обмен на студенти към и от международни си партньорски училища. Изследователски проекти, свързани с индустрията, международни изследователски пътувания и стажове в чужбина – всичко това е част от обучението на всеки един студент в Avans.

3744 crop

Програмата по бизнес и мениджмънт е уникална по рода си за Холандия и освен гореспоменатото практическо обучение, предлага на своите студенти и няколко специализации, които не се срещат в нито един друг университет като Asian Business Studies (където фокусът е върху азиатските пазари), Latin American Business Studies (където фокусът е върху латиноамериканските пазари), Cross Cultural Management and Languages (където фокусът е върху изучаването на три допълнителни езика по избор).

Avans предлага четири бакалавърски програми на английски език: Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, International Business, Finance and Control, Industrial Engineering and Management. Всички програми включват обучение от четири година, в които е включен един семестър задължителен стаж в индустрията и един семестър, в който студентът може да направи обмен в партниращ университет.

bc080600c86e103c1ae1144a1a9ee2b7

Официалният представител на университета за България е образователен консултант UNIFY. Не само, че отговарят за изготвянето на документите на кандидат-студентите и успешния им прием, но и ще ви дадат цялата необходима информация от първа ръка, тъй като част от консултантите са завършили и завърнали се студенти от Бреда. Целият процес е напълно безплатен, а срокът за кандидатстване е 1ви Август.

Ето какво споделят, някои от българските студенти в Avans университет:

Николай Янев – International Business and Management:

29314624 231632860743912 6157746993696342016 n

“Ученето извън България е много важно и отговорно решение, определящо бъдещето на всеки един ученик, тръгнал по този път. Усмихнатият, загрижен и отзивчив екип на UNIFY допринасят за взимането на правилното решение при избор на университет в Холандия. Тази държава е място, което комбинира както подходяща учебна атмосфера и запознанства с много нови изключителни хора, така и условия за незабравим студентски живот с всичките му плюсове. Като студент в Avans University of Applied Sciences, мога да кажа, че за мен е огромна привилегия да съм част от хората, които имат възможността да получат този опит, знания и запознанства с множество преуспяли хора от бизнес средите, които този приложен университет предлага в програмата International Business and Management. Да завършиш Аванс не е лесно и изисква постоянни усилия и последователно учене, но кой е казал, че трябва да е лесно? Високите цели и успехът изискват труд, желание и амбиция. Заслужава си!”

Борис Тодоров – IB – Asian Business Studies:

boris picture
“Много се радвам ,че избрах правилната програма International BUsiness c Major Asian business studies. За този период на обучение досега научих изключително много неща, не само по програмата, но и за много различни култури. Благодаря изключително много на UNIFY за помоща с всякъкви документи и за правилното предложение да кадидатcвам в AVANS University of applied sciences. Цялото преживяване тук може да отвори много врати за едно светло бъдеще!”

Кристин Сергиева – International Business and Management

Photo Holland Kristin
“Здравейте, бъдещи студенти. Аз съм Кристин Сергиева и съм първа година в един от най-добрите университети в Холандия (не само по класиране, но и по лична преценка) – Avans University of Applied Science. Смело мога да твърдя, че това е най-доброто решение, което съм взимала през живота си – да уча в Холандия, и то в Аванс! Изключително благодарна съм на екипът на UNIFY за това, че ми помогнаха при избора на това мое решение и за цялатра оказана помощ в целия процес на кандидатстване.
За университетът мога да кажа, че предлага една от най-добрите програми за международен бизнес (това, което уча аз) - International Business and Management Studies. Обучението е 4 години, втората година има стаж в чужбина (собствен избор), а третата Study Exchange (отново по собствен избор). Това отваря изключително големи възможности за развитие в Европа, а защо не и извън нея. Университетът предлага голямо разнообразие от различни хора, различни интереси, мечти, виждания и множество култури. За около половин година успях да направя много връзки с различни хора, които могат да ми помогнат във всякакви ситуации. Да бъдеш заобиколен от множество култури е уникално чувство, а най-хубавото е, че постоянно научаваш нови и нови неща. Градът е малък, пълен със студенти, много клубове, хубави ресторанти и магазини. Има няколко парка, в които можеш да се разходиш (стига да е хубаво времето, де) и да си починеш. Холандия не е голяма държава и винаги можеш да отидеш до някой друг град за един час, даже и по-малко.
Холандия и Avans University предлагат това, което всички искаме, но не на толкова висока цена – обучение, готини хора и приятна атмосфера. Ако кажа, че препоръчвам Аванс и Холандия, би било малко... влюбена съм във всичко тук и последното нещо, което бих казала - не се колебайте, всичко зависи единствено и само от вас и няма да съжалявате, ако направите тази стъпка в живота си!”

Logo