Най-доброто място за изучаване на Туризъм и Хотелиерство е Холандия!

16.03.2018

Бреда – най-доброто място в Холандия за изучаване на туризъм и хотелиерство!

zegels2 Engels 

Има едно симпатично студентско градче в Южна Холандия – казва се Бреда и там е разположен най-добрия университет за изучаване на туризъм (Tourism Management), свободно време (Leisure and Events Management) и хотелиерство (Hotel Management) - NHTV Breda University of Applied Sciences.

NHTV Mgr. Hopmansstraat

Съвсем наскоро излезе известният световен рейтинг за най-добри университети QS World Universities Ranking, където Бреда заема 26-то място в категорията Hospitality&Leisure Management в света. NHTV е първият и единствен холандски университет в тази престижна класация. Също така, всичките 3 програми на NHTV всяка година печелят първо място като най-добре оценени програми в сферата си в Холандия.

Много често студентите питат каква е разликата между всичките 3 програми, ето какво може да обясним накратко:

Header International Leisure Management


Leisure and Events Management – както става ясно от името, програмата е съсредоточена върху организирането на различни събития или свободното време. Като примерни позиции, на които може да работите след завършването могат да бъдат примерно главен директор на тематичен парк (Disneyland), организатор на различни събития, ръководител на конгрес център, организатор на музикални фестивали и концерти и много други. Програма има няколко специализации, от които може да се избере, в зависимост какво точно искате да работите след завършването – Attraction&Theme Park Management, Leisure Management, Event Management, Social Innovation.

Header Hotel

Hotel Management – става ясно от името също, че става дума за хотелиерски мениджмънт. Завършващите тази програма са строго профилирани да работят в индустрията на хотелите и почивните комплекси. Тази програма е уникална за Холандия, че и за Европа също с това, че има Hilton клас, което означава, че най-успешните студенти от нея имат запазено място във веригата Hilton.

Toerisme Tourism NHTV Breda 980x340

Tourism Management - може да се каже, че тази програма е по-обща и обхваща повече области, понеже и конгресния туризъм, и събитията, и места за забавления като увеселителни паркове, както и хотелските комплекси – всичко това е огромната индустрия на туризма, която всяка година расте все повече и открива все повече работни места. Завършвайки тази програма може да работите наистина във всяко едно звено от индустрията.

Може да споделим и следните студентски мнения от университета:

Students 800x500


"Поради следването си в NHTV, успях да погледна на международната туристическа индустрия по друг начин, научих неща, които никога не бих могла да науча в университет в България и съм много доволна от своя избор на университет." - Албена Василева

"Всичките преподаватели в NHTV са истински професионалисти, които всеки ден ме вдъхновяваха и ме накараха да си мисля, че съм избрала кариера в най-интересната сфера на света – туристическата." - Марика Василева

"Времето, прекарано в Бреда ми помогна да се запозная със студенти от цял свят. Удивително е как ученето може да сближи хора, които идват от толкова различни места и да ги накара да работят заедно." - Милена Генчева

 

Защо да изберем кариера в сферата на туризма?

• Една динамична среда, която няма да ви остави да скучаете.

• Всяка година индустрията се разраства – хората пътуват все повече, до все по-далечни места. Нискотарифните самолетни
компании и иновации като airbnb приближиха пътуването и вече всеки един може да си позволи да пътува.

• Възможност да се запознаете и да работите с разлини хора, от различна среда -това е много полезно и изгражда както личния характер, така и те прави незаменим кадър.

• Една креативна индустрия, която очаква постоянно да “мислиш извън кутията” и да търсиш иновативни решения.

Официалният представител на университета за България е образователен консултант UNIFY. Не само, че отговарят за изготвянето на документите на кандидат-студентите и успешния им прием, трима от консултантите лично са учили в този университет и ще ви дадат цялата необходима информация от първа ръка. Целият процес е напълно безплатен.

 28162220 583555555326103 5544313701307438760 o

Между 7 и 9 май UNIFY организира посещение на NHTV Breda за български студенти, кандидатствали в университета. Посещението включва организиран трансфер със самолет, настаняване, хранене (закуска, обяд и вечеря), всичко това в компанията на консултант от UNIFY и други кандидат-студенти, с които ще изживеете забавни мигове.

 

Свържете се с UNIFY на info@unify.bg за повече информация.

Logo