7 причини, поради които да изберем образованието в Холандия

11.09.2017

 

  1. Холандските университети предлагат програми на английски език -  Холандия е позната като първата държава (където английският не е официалният език) в света с най-много програми на английски език. В Холандия има над 2100 програми на английски език.
  2. DSC01785Образованието е международно признато – завършвайки образованието си в Холандия, студентите могат да започнат работа или да продължат образованието си по целия сват. Дипломите са международно признати. Освен това, като притежател на холандска диплома всеки завършил студент има възможност да започне свой собствен бизнес.
  3. Иновативна система на обучение – Холандската образователна система е интерактивна и се фокусира основно върху работа в екип, което помага изключително много на международните студенти да се опознаят, да обменят опит от различните култури.  По време на следването си, студентите получават свобода да изказват своето мнение, да развиват потенциала си и да бъдат изслушвани по всеки един въпрос. Много често в часовете присъстват т.нар. „бизнес игри“, които подготвят студентите да бъдат готови за работната среда.
  4. Международна среда – политика на Министерството на образованието е „Международната класна стая“. В класната стая на всеки студент ще има различни националности, култури, така че да успеят да се докоснат до културните различия. Много международни компании имат офиси и седалища в Холандия и наемат международни студенти, които не знаят холандски език. Холандия е държавата, където около 95% от населението говори английски език. Международните студенти идват от над 160 различни държави.
  5. Достъпни такси на обучение – таксата за обучение в Холандия е 2060 евро на година, което е значително по-ниско от останалите англо-говорящи страни. Министерството на образованието предлага студентски кредит, който покрива таксата. А за работещите студенти, Министерството осигурява допълнително финансиране.
  6. Холандия – вратата към Европа и света – само на час път от Амстердам се намират Лондон, Париж, Брюксел и Берлин. Холандия е мястото, където се събират културите на Франция, Англия, Германия и Белгия. Освен това, студентите в Холандия могат да отидат на обмен или стаж във всяка една държава по света!
  7. Живей в една от най-безопасните и щастливи страни - според Global Peace 2016, Холандия принадлежи към 10-те най-безопасни и щастливи държави в света!

      

Logo