10 причини да учиш в университета Fontys

28.07.2020
10 причини да учиш в университета Fontys

Едва ли има кандидат студент, който е заинтересован от продължаване на обучението си в Холандия, и да не е чувал за университета Fontys.
UNIFY е официалното  представителство на университета за България. Oсвен, че част от нашите консултанти са възпитаници на университета, всяка година изпращаме над 100 ученици да продължат обучението си там.
Представяме ви 10 причини защо да изберете Фонтис за вашето висше образование.

  1. Най-големият приложен университет  - макар създаден през не толкова далечната 1996 г. за това кратко време, Fontys UAS успява да стане най-големият университет по приложни наукив в Холандия. Има над 50 000 студенти от цял свят и кампуси в 3 града в Холандия – Айндховен, Венло и Тилбург.
  2. Локациите – мястото на всеки един от трите кампуса е умишлено и добре подбрано. Инженерните и компютърни програми са в Айндховен, бизнес § маркетинг и логистика са във Венло, а арт програмите в кампуса в Тилбург.
  3. Гъвкавост на обучението – в програмите по бизнес и маректинг можеш да смениш специалността си след 1-вата година без никакъв проблем. Същото е валидно и за всички специалност в сферата на ICT.
  4.  Кампусите - модерни, зелени и създадени с любов и мисъл за студентите. Умни класни стаи, възможности за групови събирания, както и зали с всякаква апаратура. 
  5. Айндховен – умният град на Холандия  - най-прекрасното място за развитие на млади професионалисти. Това е градът, в който са позиционирани офисите на всички високотехнологични компании като Siemens, Phillips и мн. др. и именно поради тази причина Фонтис избират инженерните и компютърни специалности да са в кампуса в този град. Затова е и слогана на кампуса - Учете във Фонтис и започнете кариерата си в Браинпорта на Холандия!
  6. Магистратурите - от вече няколко години университетът Фонтис има близко парнтьорство с Technical University Eindhoven. За всички програми в сферата на ICT се дава възможност за директен прием в магистърска програма в Tu/E, както и за някои от занятията използват базата на Техническия университет. 
  7. Стаж и работа по време на следването - стажът е задължителна част от обучението във всички университети по приложни науки в Холандия. Фонтис има връзка с всички водещи компании в сферата на IT като Phillips, Siemens, както и водещи в много други сфери - IKEA, Amazon  и мн. др. Голяма част от студентите изкарват задължителния си стаж именно там. 
  8. Има голяма българска общност - българите сме втората по големина международна общност след немците и това създава едно неповторимо чувство за уют. Освен, че ще бъдете сред сънародници, ще имате възможност да участвате в тематични вечери и партита. Юда не забравяме, че и в Айнховен и във Венло има вече български магазини, от които можете да си купите типични продукти като лютеница и българско сирене :)
  9. Гарантираното настаняване - едно от най-големите предимства на университета Фонтис е гарантираното настаняване за всички студенти 1-ви курс. Туй като университетите в Холандия нямат общежития, фактът, че университетът намира квартира вместо вас, е от голямо улеснение.
  10. Алумни – завършилите Фонтис могат да се похвалят с кариера във всички световни водещи компании не само в Холандия, но и по целия свят. Студентите намират кариерна реализация в Nike, Bosch, BMW, Phillips, Amazon, Amsterdam bank, Deutche bank и мн. др.  Можете да разгледате историите на успелите студенти на сайта ни ТУК

Разберете всичко за кандидатстването, документите, крайните срокове, студентското финансиране, класациите на университета и още много на събитието ни на 31.07.2020, от 16:00 часа, което ще се проведе на място в офиса в София и онлайн в платформата Zoom.

За повече информация и регистрация:https://unify.bg/event/view/166

 

Logo