10 причини да учиш в университета Windesheim

20.08.2020

Windesheim University of Applied Sciences е един от най-добрите университети по приложни науки в Холандия.

Студентите в университета са около 30 000, от които 3000 са международни от около 70 различни националности. Представяме ви 10 причини защо да изберете Виндесхайм за продължаване на обучението си:

 

  1. Windesheim UAS е на 2-ро място в класацията за най-добър университет в Холандия за трета поредна година. Освен това студентите дават една от най-високите оценки за student satisfaction.
  2. Кампуса- oсвен, че е един от най-модерните, кампусът на университета Windesheim е и един от най-еко-съобразните в цяла Холандия! Със стъклена обвивка и екологично чисти пространства, той събира на едно място редица модерни медиа центрове, спортен център, компютръни зали, дори си има работилница за поправка на колела :) 
  3. Програмата Global Project and Change Management  - единствена по рода си програма без аналог в нито един друг университет в Холандия. Специалността е комбинация от мениджмънт и устойчиво развитие. Ако искаш ли да промениш света и те вълнуват теми като глобалното затопляне, правата на човека, общественото здраве, социалната отговорност, специалността #globalprojectandchangemanagement към Windesheim University  е единствена по рода си програма, която съчетава социалната отговорност и управлението на проеkти в едно!
  4. Градът Zwolle – както биха казали холандците – атмосферата на града  е “gesellig”.  Въпреки че Zwolle е един от големите градове в сверозиточната част на Холандия – има около 130 000 жители, всичко е на пешеходно разстояние едно от друго. Слънчеви тераси и редица кафенета и заведения, които са пълни със студенти.

          5. Панртьорство с ООН и стаж във Филипините  - Windesheim е част от програма на ООН за подобряване на академичното                  ниво на страни от третия свят. ПО тази причина студентите, които участ по програмата Global Project and Change Management            могат да изберат да карат стажа си в неправителствена организация във Филипините, която се занимава с подпомагане на                   психологическото здраве на децата  и намаляване на рисковете от природни бедствия.

  1. Windesheim Honors College, основан през 2009 г., е първият професионален колеж в Холандия. Ние обучаваме студентите да станат високо компетентни професионалисти, които са активни в публичните и частните сфери, имат рефлексивно отношение, глобално мислене и насърчават междукултурното многообразие и устойчивост.
  2. Възможност да започнеш своя фирма - към университета има Център по предприемачество, който е достъпен за всички студенти на Windesheim. В него работят преподаватели и професионалсити, които подпомагат студентите как да започнат свой собствен бизнес, от идеите до реализирането и регистрирането на тяхна фирма в Холандия.
  3. Лично отношение - въпреки големия мащаб на университета, личното отношение към стдуентите е приоритет както за преподавателите, така и за администрацията. Това доказва и изключително високата задоволеност на студентите, която дават като оценка за класациите години подред. 
  4. Има собствено настаняване - университетите в Холандия по правило нямат общежития. Университетът Windesheim предлага гарантирано настаняване в сградата The Hive, което е само за студентите от програмата по Global Project and Change management. Условията са страхотни.
  5. Има по-малко българи - макар да е един от големите университети в Холандия, българите там са доста по-малко, отколкото на други места. Причината за това е, че са доста селективни в приема, което е за предпочитане от някои студенти, които искат да бъдат в международна общност.

Разберете всичко за кандидатстването, документите, крайните срокове, студентското финансиране, класациите на университета и още много на събитието ни на 21.08.2020, от 16:00 часа, което ще се проведе на място в офиса в София и онлайн в платформата Zoom.

 

За повече информация и регистрация ТУК

 

 

 

Logo