Вяра

Здравейте! Казвам се Вяра и съм част от екипа на UNIFY.

През 2021 година завърших бакалавъра си по Международен бизнес и езици в университета по приложни науки HZ, Влисинген.  Моите първи крачки към Нидерландия започнаха от Unify и съм много благодарна на целия екип за оказаната помощ с избора на специалност. Ако трябва да се върна назад във времето, отново бих направила този избор. Обучението в Нидерландия е на изключително високо ниво, хората са много топли и лъчезарни и различните националности, които можеш да срещнеш всеки ден, направиха решението ми да замина още по-лесно.

Мога да кажа,че изминалите 4 години бяха изпълнени с много трудности, но и незабравими моменти и смея да кажа,че благодарение на тях, днес съм по-борбен и по-целенасочен човек, готов да сграбчи всяка една възможност в ръцете си. Но нека ви разкажа накратко за моето преживяване и обучение в Нидерландия.

Цялото ми преживяване започна от едно малко, но много красиво градче, което се намира на морето в южната част на Холандия- Влисинген. Специалността международен бизнес и езици в HZ е доста обширна, но ти дава възможност да се докоснеш до всяка една сфера на бизнеса-от маркетинг, човешки ресурси, финанси,етика на бизнеса до това как да си създадеш собствена компания. Освен това изучавах паралелно и два нови езика за мен интензивно- холандски и испански.  За мен най-интересна и предизвикателна беше третата година, защото трябваше да изляза от зоната на комфорта си и за цяла година да замина извън Влисинген. През първия семестър на третата година започнах стаж в Ротердам и изпълнявах длъжността на маркетинг стажант в компания за настолни игри. Денят ми минаваше доста активно и се научих не само как да предоставям отличаващ се контент в социалните медии и как да намирам нови клиенти в тази сфера, но и ми беше предоставен шансът да участвам в процеса на правене на настолни игри. Още от първия ми ден в този космополитен град останах зашеметена и влюбена в “холандския Ню Йорк”. Това беше и моментът, когато си казах,че един ден ще заживея и работя там, защото това е мястото където се чувствам ‘’най-жива’’ и щастлива. Ротердам е голям, динамичен град и там никога не може да ти бъде скучно.  След успешно завършване на стажа ми, заминах на еразъм в Сарагоза, Испания. Целта на еразъма ми беше да замина в испаноговоряща държава, където ще уча 6 месеца предмети само на испански. Успях не само да затвърдя едно много добро ниво на езика, но и да пътувам, да се запозная с хора от цял свят, да създам незаменими приятелства и всичко това ми помогна да израстна още повече.

Вторият ми стаж,който беше изцяло насочен към завършването ми и тезата ми, го започнах през втория семестър на последната ми година за APV Housing, фирмата която осигурява жилища на студентите във Влисинген и Миделбурх. Изпълнявах длъжността на accommodation manager за кампуса ни в Миделбурх. Като мениджър помагах на студентите да си намерят най-подходящата стая според техните предпочитания, грижех се за поддръжката на двата кампуса и се занимавах с маркетинг активността в социалните ни мрежи. APV не е просто поредната компания, предлагаща жилища. Това, което ги различава е техният подход към всеки един студент, всеотдайната грижа, която те полагат и тяхното мотто ‘’home away from home’’. Работата ми с тях ми помогна да доразвия своите лидерски, логистични, креативни и комуникативни качества.

Благодарение на APV преоткрих интереса ми да помагам на студенти. Затова и избрах да работя като консултант по образование в Unify. Вече като завършил студент в Нидерландия, искам да улесня студентите с опита и знанията си, представяйки им безкрайните възможности от обучението в Холандия.  Всеки един работен ден в UNIFY е динамичен и вълнуващ, и възможността да се срещам и да работя с различни хора, ме впечатли още повече. Осъзнавайки колко трудно може да е за един кандидат-студент е да се насочи към определена сфера и университет, като единствения официален представител на университетите в Холандия и фактът, че всеки един от нас е учил там, ни дава предимството да предоставим възможно най-изчерпателна и точна информация.

За всеки, който не знае къде да учи - не се колебай и бъди смел в избора си. Свържи се с Unify и нека твоето преживяване започне сега!

До скоро!

Logo