Мариета

Мариета

Здравейте, аз съм Мариета и съм най- новото попълнение в екипа на Юнифай!

Моят път с образованието ми в Холандия започва преди 5 години, когато аз стартирах моя YouTube канал, който с бързото си развитие събуди интереса ми за различни направления. За една година се бях научила как да снимам, обработвам снимки, монтирам видеа и общувам с аудиторията си. Всичко сама, с много търсене в Интернет и гледане на видеа. Търсех си специалност, която да обединява всички мои интереси и умения, но ми се струваше, че няма да я намеря, защото те бяха много на брой. По стечение на обстоятелствата се запознах с едно момиче (отново благодарение на канала ми), което ми разказа, че заминава за Бреда да учи специалност свързана с Медия. Когато се сближихме повече, тя беше първа година студентка по Creative Business и от нейните разкази за университета, проектите, системата на обучение, която е повече практическа, аз усетих Breda University, като моето място. Кандидатствах и след интервюто получих още на следващия ден положителен отговор, затова приех бързо предизвикателството да замина да уча в страна, която до преди това не бях посещавала. 

Цялото приключение да уча в чужбина и осъществя мечтата си ме промени много. Благодарна съм, че прекарах 4 години в Breda University of Applied Sciences, където имах възможност да участвам в много вълнуващи проекти и да потвърдя на самата себе си, че съм намерила сферата, в която искам да се развивам. Програмата Creative Business звучи много обширно и наистина учим много предмети първите две години, които покриват базови знания за индустрията. Те обаче са разделени в три основни направления - Production, Content и Marketing, между които избираш след първия си стаж своята спциализация. Така че всеки постепенно намира своята ниша в индустрията и за мен това се оказа Маркетинга. Смятам обаче, че благодарение на всичките ми познания свързани с Медията, имам увереността да съм по-гъвкава в избора си на професия, ако се наложи да се адаптирам, както се се случи с много индустрии през последните 2 години.

В университета определено станах по-организирана, по-решителна, научих се да работя в екип и да съм емпатична, защото в много от проектите в отбора си имах хора от цял свят. Също да приемам грешките, като повод да продължа и стана по-добра. Аз винаги казвам, че образованието навън не е само диплома и университет, както си мислех аз по мои първоначални планове преди да замина. Навън растеш с много бързи темпове и излизаш от зоната си на комфорт (понякога всеки ден), които са безценни преживавяниа за личностното ти развитие.

След първият ми стаж в Барселона бях сигурна, че искам да се върна в България за втория ми стаж, който бе обвързан с дипломната ми работа, която посветих на подкастите и развитието им в България. Така започнах да работя по новия проект на UNIFY “Какво да уча?“, който всяка седмица споделя историите на студенти и професионалисти намерили кариерното си призвание. Аз съм и човекът, който стои зад социалните профили на UNIFY и ви засипва със сторита всеки ден 

Винаги съм се занимавала с повече от едно нещо, докато следвах и знаех, че след завършването отново ще е така, понеже обожавам дните ми да са динамични. Може да намерите много видеа отразяващи живота ми в Бреда, какво е да си студент в чужбина и още в канала ми Murfeishun. На него също посвещавам ежедневно време да създавам съдържание и да го развивам заедно с профила ми в любимия ми Instagram. Там може да ми пишете на @murfeishun, ако имате предложения за подкаста или пък се интересувате от детайли относно Бреда и какво е да си студент там. От опит знам, че няма как всичко да се сподели и разкаже онлайн ;)

Logo