Калина

Калина

Привет, бъдещи студенти и млади таланти! 

Аз съм Калина, на 23 години и родом от крайдунавския град Видин. Щастлива съм да бъда част от консултантския екип на UNIFY, като можете да ме откриете в офис София. 

Образованието в Холандия е това, което обединавя екипа на UNIFY, затова нека ви разкажа малко за личния си опит.

През януари 2022 година завърших бакалавърската си степен по Хотел Мениджмънт и Бизнес Администрация в Hotelschool The Hague. Без да губя време, веднага след това започвах кариерното си развитие в България, като това ми бе ясна цел още по време на обучениято в Нидерландия.

Защо тогава реших да уча в чужбина и то точно в Нидерландия? 

Избрах да уча в чужбина, защото исках да изляза от зоната си на комфорт и да се науча да се справям в изцяло нова среда и сред напълно нови хора. Това преживяване помогна в изграждането на характера ми и ми даде възможността да науча повече за себе си и за останалите. 

Нидерландия беше най-подходящият избор за мен, защото това е не само държава със силно изразен международен характер, но и предоставя баланс между теория и практическо обучение. 

Като част от образованието ми, прекарах година и половина в практика, която се състоеше както в университета, така и извън него. Имах възможността да проведа 6-месечен стаж в луксозен 5-звезден хотел на остров Майорка. Освен че живях половин година практически на плажа, успях да се запозная с нова култура и да добия ценен опит в индустрията. Смятам, че именно стажът, който се трупа по време на образованието, отличава холандските студенти и им дава кариерен тласък.

Като студент в Холандия, научих едни от най-ценните уроци, които все още ми служат и ще продължат да бъдат актуални. Да, познанията, които получих в сферата на хотелиерството и бизнеса бяха важни и значими за кариерата ми. Но най-вече значими бяха работата в екип, комуникацията с хора от различни култури, сблъскването с трудности и проблеми, нуждата от подреждане на приоритетите и възможността да преоткриеш себе си чрез тези преживявания! 

Затова мисията ми (както моята, така и на целия екип на UNIFY) e да помогна на бъдещите студенти, които търсят да преоткрият себе си, да намерят подходящото поле за изява и да добият желаните опит и знания.

Знайте, че не сте сами във вземането на това така важно решение, а именно къде и как да продължите образованието си. Нашият екип е насреща и ще ви съпътсва във всяка стъпка – от началото до входната врата!

Ние сме само на един клик разстояние. Очакваме ви!

Logo