Nanobiology

Delft University of Technology

Свържи се с нас

Краен срок за кандидатстване: 15.01.2022

Университетът Delft е най-високо поставеният холандски университет в сферата на технологиите и инженерството във всички световни класации. TU Delft има общо 9 дисциплини поставени в топ 20 на световните класации.

Програмата Nanobiology е с лимитирана квота за прием и сложна процедура по селекция. Ако искате да получите повече информация относно кандидатстването и условията за прием, можете да се свържете с нашите консултанти ТУК

Тази програма ще те научи да разработваш методи и техники за идентифициране на сърдечна недостатъчност или да разработиш микроскоп, който да анализира жизненоважни молекули в живите клетки. Нанобиологията е изследване на сложността на живите клетки. Тя използва методите и принципите на физиката и прави анализи по квантативен начин. Това е сравнително нова област на изследване, която преодолява границите между физиката, нанофизиката, биологията и медицинските изследвания. Курсът е подходящ за студенти със силен интерес както към физиката, така и към биологията.

Програмата по нанобиология запознава студентите с основни знания и умения, необходими за изучаване на сложността на живите системи. Акцентът на програмата е да научи да се прилага квантивативен анализ, основан на принципите на физиката. Нанобиологията ще ви даде възможност да допринесете за подобряване на обществото като адресирате настоящи и бъдещи предизвикателства.

Logo